Dell Technologies обяви обновления в портфолиото на VxRail. Компанията представи две нови платформи на база AMD EPYC

Dell EMC VxRail P добавя AMD EPYC процесори

Серията Dell EMC VxRail е комбинация от хардуер на Dell EMC и VMware vSAN. Той наистина показва предимствата на двете компании, обединени в един продукт. Dell EMC VxRail P са модели, които се характеризират с висока производителност. Докато преди това се базираха само на процесори Intel Xeon второто поколение , сега AMD EPYC процесорите наистина показва по-голяма производителност.

Dell EMC VxRail P, P675F и P675N сериите, използват второто поколение AMD EPYC, за да отговарят на нуждите при критични за бизнеса натоварвания като приложения за бази данни, включително SAP HANA. И двата модела са 2U като това дава повече възможности за избор на процесор, оперативна паметт и допълнителни PCIe карти. Има опции за NVIDIA GPU, както и за натоварвания като AI, анализ на данни и HPC.

Друго ново нещо е въвеждането на поддръжката на Intel x710 NIC Enhanced Network Stack (ENS) драйвер. ENS осигурява подобяване на мрежовите операции чрез динамично приоритизиране на мрежовия трафик, за да поддържа специфични натоварвания, изискващи по-високи нива на производителност.